ЗДЕНKО САKАН ОДБАЦУЈЕ ОПТУЖБЕ : „ОВО ЈЕ НАПАД НА МЕНЕ ЗАТО ШТО САМ KАНДИДАТ ЗА НАЧЕЛНИKА“

Начелник Kотор Вароша Зденко Сакан каже да су неистините оптужбе полиције да је оштетио буџет Републике Српске за 185.000 марака.

Зденко Сакан у разговору за Српскаинфо иситиче да је ово само удар на њега због избора.

,,Већ 40 година се експлоатише шљунак и то све општине раде, а нашли су сада да нападају мене, само због тога што сам кандидат за начелника на изборима. Тај шљунак смо користили да поправимо путеве који су уништени у поплави како би људи могли отићи доктору и вратити се кући“ – поручио је Сакан.

Подсјетимо, ПУ Бањалука је поднијела извјештај против Сакана због сумње да је малверзацијама приликом ископавања шљунка оштетио буџет 185.000 Марака.

Портпарол Полицијске управе Бањалука Данијела Мучибабић је рекла, наводећи иницијале, да се Сакан терети за противзаконито заузимање и експлоатација природних богатстава и добара од општег значаја.

Наиме, З.С. се сумњичи да је у временском периоду од 2017. године до 2019. године злоупотријебио овлаштења начелника општине, закључивши уговоре са друштвима ограничене одговорности из Kотор Вароши, на основу којих је омогућио незакониту експлоатацију минералних ресурса, односно природних богатстава – појаснила је Мучибабићева.