Жене ловци крећу у хајку на вука

КОТОР ВАРОШ, 19. ФЕБРУАРА – Окупљањем учесника и свечаном вечером на планини Борја у петак (21. фебруар) почеће Седми међународни лов за жене, дводневна манифестација која ће окупити жене ловце из иностранства и Републике Српске.

Предсједник Ловачког удружења „Јеловка“ из Масловара Слободан Жупљанин рекао је Срни да је дамски лов јединствен свјетски пројекат, који окупља европске и домаће жене ловце сваке године у которварошким ловиштима.

„Не постоји случај да се жене из различитих земаља удружују у лову као што се то чини у оквиру дамског лова, а истовремено их упознајемо са прекрасним предјелима, с дивљачи коју имамо и разноликошћу терена“, поручио је Жупљанин и додао да ће хајка на вука бити одржана у Крушеву Брду. По његовим ријечима овакве манифестације доприносе развоју ловног туризма наподручју општине.

„У госте нам долазе ловци из европских земаља, држава окружења и бројних градова Републике Српске“, истакао је Жупљанин.

У суботу (22. фебруар) у јутарњим часовима, након пријаве и евиденције учесника лова, услиједиће увођење ловкиња у ловиште, а нкон тога и извршење лова. Свечана вечера биће одржана у хотелу „Хајдучке воде“, а организатори ове међународне манифестације су Ловачки савез Републике Српске и три ловачка удружења са подручја општине, „Узломац“, „Јеловка“ из Масловара и „Борчићи“ из Шипрага.