Жене у лову на вука и дивљу свињу

Четврти међународни лов за жене биће одржан од 13. до 15. јануара у Котор Варошу, а главна атракција биће лов на вука и дивљу свињу.

Предсједник Ловачког удружења “Узломац” из Котор Вароша Недељко Гламочак истиче да је током тродневног програма планиран и одлазак у цјелодневни лов на вука, а даме ловци ће ићи и у лов на дивљу свињу. Према његовим ријечима, ловцима је на располагању и посебна понуда ноћног лова на вука и медвједа са затворене чеке.

Имамо потврду доласка жена ловаца из Србије, Хрватске, Словеније и Бугарске, а очекујемо да ће нам се придружити и гошће из Мађарске, Чешке и других земаља. Осим њих, наши редовни гости су и жене ловци из Бањалуке, Козарске Дубице, Прњавора и других градова у Републици Српској“, рекао је Гламочак и поручио да ове манифестације доприносе развоју ловног туризма у општини Котор Варош. Подршку Ловачком удружењу “Узломац” у организовању међународног лова за жене пружиће Министарство трговине и туризма Републике Српске и Ловачки савез Српске, а заједнички циљ је да ова манифестација уђе у републички календар туристичких манифестација.

Извор: opstinakotorvaros.com