Жене у лову на вука

КОТОР ВАРОШ,23. ЈАНУАРА – Шести међународни лов за жене биће одржан од 25. до 27. јануара у Котор Варошу, а главна атракција биће лов на вука.

Предсједник Ловачког удружења „Узломац“ из Котор Вароша Недељко Гламочак навео је да је током тродневног програма за даме-ловце планиран одлазак у цјелодневни лов на вука и друге штеточине у природи.

Према његовим ријечима, ловцима је на располагању и посебна понуда ноћног лова на вука са затворене чеке.

„Имамо потврду доласка жена-ловаца из Чешке, Бугарске, Србије и Словеније, а очекујемо да ће нам се придружити и гошће из Хрватске, Словачке, Мађарске и других земаља. Осим њих, наши редовни гости су и жене – ловци из Бањалуке, Козарске Дубице, Прњавора, Зворника, Теслића, Новог Града и других градова у Републици Српској“, рекао је Гламочак.

Он је поручио да ове манифестације доприносе развоју ловног туризма у општини Котор Варош.

Директор Туристичке организације општине Котор Варош Миодраг Петровић је истакао да је ова манифестација ушла у календар туристичких манифестација општине, а да је циљ да она буде и у календару републичких туристичких манифестација.

„Поред домаћих и ловкиња из иностранства очекујемо долазак и бројних гостију, као и представника Ловачког савеза Републике Српске, Министарства трговине и туризма Републике Српске и Туристичке организације Републике Српске“, поручио је Петровић.

Организатори ове међународне манифестације су Туристичка организација општине Котор Варош и три ловачка удружења са подручја општине, „Узломац“ Котор Варош, „Јеловка“ Масловаре и „Борчићи“ Шипраге, а подршку је пружио и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.