Златне медаље за Сару и Ању на првенству БиХ у Витезу

На првенству Босне и Херцеговине за јуниоре, јуниорке те старије дјечаке и дјевојчице које је одржано 09.04.2022. године у Градској дворани у Витезу, џудисти из Котор Вароша освојии су двије златне медаље.

На овом првенству учествовало је укупно 315 такмичара и такмичарки из 62 џудо клуба Босне и Херцеговине и то 84 јуниора, 48 јуниорки, 121 старијих дјечака и 62 старије дјевојчице. Испред нашег клуба наступило је укупно 5 такмичара који су освојили медаље на републичком првенству.

Златну медаљу освојила је Сара Марић, јуниорка +78кг која је ове године постала, поред шампионке РС и шампионка БиХ у овој категорији, те репрезантивка БиХ. Такође златну медаљу освојила је и Ања Смиљић, старија дјевојчица у категорији до 57кг, која је у овој категорији такође била прва на првенству РС.

И остали наши такмичари су показали завидну борбеност квалитет тако да су Андреј Брљић јуниор +100кг, Дарија Даниловић јуниорка до 63кг и Милица Звијера старија дјевојчица до 63кг, елиминисани так у борби за медаљу.

,,Ипак са овим резултатом требамо бити задовољни јер смо добили двије шампионке Босне и Херцеговине из нашег клуба, што само учвршћује раније стчени рејтинг нашег клуба у џудо спорту у БиХ и РС. Освајањем ове двије златне медаље,до сада смо на такмичењима у овој години освојили укупно 23 медаље у то 7 златних, 4 сребрене и 12 бронзаних“- истакао је тренер клуба Сејдо Татар.