Bojana Vasić je nova direktorica Narodne biblioteke Kotor Varoš

Bojana Vasić imenovana je za direktoricu Narodne biblioteke Kotor Varoš i na toj poziciji zamjeniće Vukana Bijelića.

Vasićeva je jedina ispunila uslove iz konkursa koji je raspisalo Ministarstvo prosvjete i kulture RS i na koji su se prijavili Bijelić i Gojko Vučenović. Kako saznajemo Vučenović je bio najdalje od ispunjavanja uslova, dok je Bijeliću nedostajalo radno iskustvo sa visokom stručnom spremom.

Konkursnu proceduruza direktora Narodne biblioteke Kotor Varoš prvi put je vodilo Ministarstvo prosvjete i kulture RS, koje je prije oko dvije godine od lokalnih zajednica preuzelo nadležnost nad lokalnim bibliotekama.

Vasićeva je potvrdila za MKV da je izabrana za direktoricu, ali još nije poznato kada će preuzeti dužnost.

Očekujem da će primopredaja dužnosti biti obavljena sljedeće sedmice. Prioritet će biti da rad na promociji i popularizaciji čitalaštva, koje je sve više ugroženo u modernom vremenu i eri tehnologija u kojoj živimo. Plan je da to učinimo kroz radionice sa djecom, jer je to dob kada ih je najlakše zaintersovati za knjigu i čitanje. Osim toga realizovaćemo i akcije kojima ćemo nastojati da popularizujemo čitanje i među odraslima – rekla je Vasićeva.

Vasićeva je diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci i ima zvanje diplomirani novinar. Na poziciju direktorice Narodne biblioteke dolazi iz “Nezavisnih novina” gdje je radila deset godina.