Црвени крст на понос Которварошана

Општинска организација Црвеног крста је пригодним коктелом обиљежила годину на измаку, у којој су реализоване бројне активности.

Предсједник которварошког Црвеног крста Војислав Главаш је нагласио да је добровољно давалаштво крви у експанзији на подручју општине и да је у три овогодишње акције прикупљено преко 500 доза драгоцјене течности, а набављено је и ново теренско возило за обављање редовних теренских задатака.

„Радује податак да је све више младих који се укључују у наше акције, а ове године смо у потпуности опремили Вишенамјенску теренску екипу за ванредне ситуације. Успјели смо захваљујући њиховом ангажману, општини и нашим донаторима да подијелимо 113 прехрамбених пакета за социјално најугроженије породице на подручју Котор Вароша“, рекао је Главаш и додао да су екипе подмлатка Црвеног крста оствариле запажене резултате на такмичењима у Пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да ће и у предстојећој години пружити подршку овој хуманитарној организацији.

„Рад Црвеног крста је евидентан и врло користан за локалну заједницу, а у оквиру наших могућности ћемо подржати све њихове активности у наредној години“, поручио је Сакан.

Предсједник которварошког Црвеног крста Војислав Главаш је уручио захвалнице за 17 волонтера који су били ангажовани у свим хуманитарним акцијама током године.