Лицемјерство политичара: „С једне стране краду,а са друге помажу дјеци“!?

„Политичари су одговорни за стање у држави и највише би волио да народ узме блатњаву мотку и почисти све, па макар кренули прво од мене“, рекао је синоћ министар безбједности БиХ Драган Мектић, гостујући у емисији Пулс у програму БН телевизије.

 

Мектић је поновио и вечерас да правна држава не функционише и да те посљедице трпе обични грађани.

Према његовим ријечима, најодговорнији су политичари који раде само за своје интересе а не интересе народа који их бира.

„На сцени је ерозија институција“, казао је Мектић, наглашавајући да због спреге судија и политичара неће бити ништа од великих афера као што је „Пандора“, „Банка Српска“, „Павловић банка“…, а све су прилике,каже, да ће тако проћи и „Бобар банка“

„Политичари су одговорни за стање у држави и највише би волио да народ узме блатњаву мотку и почисти све, па макар кренули прво од мене“, рекао је Мектић, наглашавајући да је огромно разочарење у политику и политичаре јер се не води рачуна о обичном народу, који је из дана у дан све већа сиротиња.

-Да су поштени и да не краду било би пуно више новца и за пензионере, професоре, љекаре и за обољеле“рекао је Мектић.

Он се осврнуо и на синоћњу хуманитарну акцију прикупљања помоћи обољелој ђеци, која је одржана под покровитељством предсједника РС, наводећи да је то још једна злоупотреба.

„Па више новца се украде на једном тендеру него су синоћ скупили од смс порука“, казао је Мектић,

„Будите поштени и кажите да милиони и милиони одлазе на тендерима а ви преко леђа обичних људи купите новац да помогнете обољелој ђеци“, казао је Мектић, називајући то лицемјерством.

„Немојте красти, будите поштени према овом народу, па ће бити пара за све“, рекао је Мектић гостујући у емисији Пулс БН телевизије.