Данас Форум грађана МЗ Котор Варош

У склопу пројекта оснаживања мјесних заједница, данас ће се од 17:00 часова, у просторијама Скупштине општине Котор Варош одржати Форум грађана МЗ Котор Варош. Форум има за циљ да окупи грађане и да их равноправно укључи у процес доношења одлука који ће по завршетку значити приоритет у финансирању њихове средине нпр. водовод, игралишта, путеви, и сл…
Окупљање организује предсједник Савјета Мјесне заједнице Котор Варош Станко Тепић, који је позвао грађане да присуствују збору.

„Позивамо грађане да се на исти одазову у што већем броју, како би са својим идејама допринијели развоју наше мјесне заједнице“, рекао је Станко Тепић-Предсједник Савјета мјесне заједнице Котор Варош.
На дневном реду су извјештаји о раду Савјета Мјесне заједнице и са прошлих зборова грађана у којима ће бити ријечи о усвојеним приоритетима и њиховој реализацији.
Такође ће бити размотрени и усвојени нови приоритети развоја мјесне заједнице, те размотрени модели за развој волонтеризма кроз хуманитарне акције, еколошке екологију, едукацију и сличне активности.
Дневним редом је предвиђена и дискусија о евентуалним услугама у мјесној заједници како би био олакшан приступ тим услугама, које сада пружају друге установе и органи локалне заједнице.
На збору ће бити размотрена и употреба информационо-комуникационих технологија у циљу унапређивања стандарда грађана и развоја мјесне заједнице.