Фудбалски ветерани обиљежили Николице

Ломљењем славског колача фудбалски ветерани Котор Вароша и њихови пријатељи су обиљежили Николице, пренос моштију Светог Николе, а славски обред је служио архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић.

Иницијатор окупљања је био Маринко Јурић, а њему су у организацији помогли сви они који прослављају Никољдан као крсну славу.

Поред истакнутог спортског радника Маринка Јурића домаћини јучерашњег дружења били су начелник општине Зденко Сакан, парох врбањачки Мирко Батар, Горан Билановић, Влатко Каламанда, Драгиша Јурић, Зоран Столић, Раденко Смиљић и Бојан Максимовић.

Маринко Јурић је предао поштење начелнику општине Зденку Сакану, који је са радошћу прихватио улогу домаћина наредне године и похвалио активности фудбалских ветерана у промоцији општине и њених потенцијала.

Ми смо данас сабрани у братској љубави и у молитви Светом Николи да чува ове дивне људе и све нас, њихове пријатеље, а на нама је да ову традицију никада не прекинемо“, поручио је Сакан.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић је нагласио значај окупљања и дружења фудбалских ветерана, јер само тако Удружење може да напредује.

Крсна слава је позив свима да се Богу врате, да добротом и љубављу покажу да су хришћани јер се људи само по доброти разликују“, рекао је Нарић.

За сјајан кетеринг побринуо се „Нуки“ Масловаре, за врхунску забаву Радослав Дрљача, а Слободан Цвијановић је омогућио да се на Лукама обиљеже Николице.

Фудбалски ветерани Котор Вароша немају времена за одмор, јер их очекује дружење са ветеранима Радника са Урија, а крајем јуна мјесеца гостују у Старој Пазови на позив пријатеља из овог града и ветерана Јадрана из Голубинаца.