Которварошани пјешаче до Острога

Драган Тривуновић и  Јадранко Шебић из Масловара, познатији као Шеба Баја Мали, данас у 13 и 30 часова, након благослова у Цркви крећу на пут од 400 км до манастира Острог у Црној Гори.  Предходно су Драган Тривуновић и Милан Јокановић 2015. године за осам дана пјешке прешли 430 километара до манастира Острог како би се поклонили моштима Светог Василија Острошког.

Ова двојица младића, позвали су све заинтересоване вјернике да им се придруже у жељи да овај поход буде традиција јер свако овај пут може посветити некоме за оздрављење, пошто је познато да је Свети Василије велики чудотворац и поред његових моштију су се десила многа исцјељења.

„Вјерник сам од малена, постим сваки пост и редовно се причешћујем. Ово ходочашће је за мене духовни изазов и радо ћу се прикључити овим момцима. Пјешачићу за здравље моје породице и за здравље мог комшије и много драгог момка Вање Пејаковића који је тешко повријеђен на ескурзији у Италији“ – рекао је Шебић.

Шебић је прошле године био домаћин на Масловарским маслима, највећим у регији на којима буде присутно више од 500 људи и тако постао најмлађи домаћин који је примио поштење од црквених великодостојника и мјештана.