Kotorvaroški veterani uveličali „Zelenu noć“

Da sport povezuje ljude i širi prijateljstva najbolje pokazuje priča iz Vojnića, grada u Hrvatskoj, gdje je održano tradicionalno druženje pod nazivom „Zelena noć 2017“.

Na okupljanju prijatelja Fudbalskog kluba „Petrova Gora“ bila je i delegacija Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš, u okviru kojeg su najaktivniji fudbalski veterani. Na poziv jednog od najpriznatijih fudbalskih menadžera u Hrvatskoj Milana Martinovića i predsjednika Fudbalskog saveza Karlovačke županije Nevena Šprajcera Kotorvarošani su učestvovali u revijalnoj utakmici fudbalskih reprezentacija Srpske i Romske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

„Cilj je bio animirati javnost na uvrede na nacionalnoj osnovi koje se često dešavaju na fudbalskim terenima u Hrvatskoj, a ovim je manifestacija dobila novu dimenziju. Kotorvaroški veterani su dali značajan doprinos u borbi protiv rasizma i diskriminacije i na tome smo im neizmjerno zahvalni, a zajedno sa Slobodanom Petrovićem nastavljamo saradnju na zajedničkim projektima“, istakao je Šprajcer.

Predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović je uručio prigodne poklone (dresove FK Borac, lidera na tabeli Premijer lige BiH) menadžeru Martinoviću, predsjedniku Šprajceru i savjetniku Davora Šukera Zorislavu Srebriću, koji su omogućili da se Kotorvarošani osjećaju kao kod svoje kuće.

„Fudbalski kampovi nacionalnih manjina je projekat koji je zaživio u Hrvatskoj prije četiri godine, a kao koordinator ovog projekta očekujem da on uskoro doživi premijeru u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini“, istakao je Petrović i dodao da Toti Dedić i Elmir Mehmedović rade sjajan posao u Hrvatskoj u pogledu borbe protiv diskriminacije i nasilja u sportu.

U delegaciji fudbalskih veterana su pored Petrovića bili Jasmin Varošić, Savo Kerezović i Saša Vuković, a već za vikend Kotorvarošani će na poziv Davora Šukera krenuti za Skoplje, gdje će biti gosti na utakmici Superkupa Evrope između Reala i Mančester Junajteda.

Prvi vikend u septembru mjesecu je rezervisan za „Turnir prijateljstva 2017“, koji će u Kotor Varošu okupiti pored domaćina i fudbalske veterane iz Kranja, Apatina i Stare Pazove, sa ciljem širenja prijateljstva i nastavka odlične saradnje.

Pored učesnika turnira, prijatelja i ljudi dobre volje koji podržavaju rad Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije, očekuje se i dolazak eminentnih sportskih radnika iz regiona.