“Не можемо закључати град“

Они се противе организацији било какве манифестације у кругу 500 метара од Трга.

– Нама није до пјесме и весеља! Ако не можете отказати, тражите другу локацију-трг испред РТРС је и до сада било мјесто гдје су се одржавали концерти, на Тргу Давида Драгичевића би у најмању руку било бездушно и неумјесно пјевати – поручили су, између осталог, чланови групе.

О локацији концерата данас је проговорио и градоначелник Игор Радојичић уз подсјећање: Нова година се традиционално слави на Тргу.

– Група „Правда за Давида“ не комуницира са Градском управом уопште сви ових месеци, имају негативан став, али то је њихов став. Концерти у граду одржавају се на неколико локација, на Кастелу, пред Музејом савремене умјетности РС, испред РТРС-а, на Тргу Крајине. Ово треба да буде новогодишња прослава и Трг Крајине би био оптимална локација, већ су сви хотели распродати у граду. Долази хиљаде туриста и заиста не бисмо жељели да било ко препада госте по граду, да било ко угрожава безбиједност. Вјерујем да ће ту бити рационалности са свих страна – изјавио је Радојичић за Српскаинфо.

Не можемо закључати град и угасити све активности у њему, његова је порука.

– Кроз овакве садржаје са једне стране добијамо на афримацији, а са друге хиљаде људи зарађују плату. Хиљаде људи који су у угоститељству, хотелијерству, трговини, носе те плате кући, од тога живе. Зашто би било ко угрожавао хиљаде бањалучких породица што ће бити промета у локалима, трговинама, угоститељству, хотелима? Треба покушати ту причу посматрати рационално. Имамо емпатију према ономе што се дешава на Тргу и много догађаја ове године који су били планирани су отказани или помјерени, али заиста треба имати неку мјеру и границу у односу- закључио је Радојичић.