Одржан састанак са представницима привредника из области производног и услужног занатства

Протекле седмице представници Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Котор Варош  одржали су састанак са представницима привредника из области производног и услужног занатства. Ово је један у низу састанака са привредницима  које је ово одјељење организовало у посљедње вријеме, с циљем да локална управа спозна њихове проблеме, како би им могла олакшати пословање.

Највећи проблеми у овом сектору су нелојална конкуренција, рад на црно, као и непознавање законских регулатива што привредницима причињава велики проблем приликом инспекцијских контрола.

Заједнички је закључак да се што прије треба формирати Удружење привредника, јер појединачно  привредници немају снагу за рјешавање проблема. А преко удружења би све своје проблеме могли изнијети пред локалну управу и више органе власти, и било би их лакше рјешавати.

„На састанку је договорено да се формира иницијативни одбор који би кренуо у активности формирања Скупштине удружења, како би се усвојио Статут и остала нормативна акта која су потребна за регистрацију. Ми смо као локална заједница спремили добар дио тих материјала везано за израду Статута, правилника и остале документације како би смо олакшали тај процес. Иницијативни одбор ће у сарадњи са локалном управом да обавијести све привреднике и мале предузетнике да се укључе у сазивање Скупштине и формирање удружења. Надамо се да ћемо у скорије вријеме тај процес завршити, како би удружење имало свог правног заступника“, рекао је Радислав Петрушић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

У области производног и услужног занатства регистровано је око 120 привредних субјеката, са око 250 запослених и пријављених радника. В.Ђ.