Одржана радионица у оквиру пројекта „Образовање и информисање једнако за све“

У которварошком Дјечијем вртићу „Лариса Шугић“ синоћ је у оквиру пројекта „Образовање и информисање једнако за све“ који реализује Дјечији едукативни центар „Свјетлице“ из Бања Луке, одржана радионица за васпитаче из вртића и наставнике из ОШ „Свети Сава“ Котор Варош.
Организујемо радионице за наставнике, у које су укључени и васпитачи, јер сматрамо да васпитачи и те како имају важну улогу у васпитању и образовању дјеце, нарочито што дјеца бораве у вртићу у предшколском периоду који је јако важан за развој сваког дјетета. Све ове радионице имају интерактивни карактер, како би се размијенила искуства. Наставници и васпитачи добијају информације на који начин радити са дјецом са потешкоћама у развоју, те на који начин се поставити према одређеној проблематици, како бисмо дошли до одређених закључака који ће им помоћи у раду“, истакла је Валентина Ћук, предсједница УО Дјечијег едукативног центра „Свјетлице“.

Дјечији вртић „Лариса Шугић“ наставља свој друштвено одговоран пут, остваривши сарадњу са Дјечијим едукативним центром „Свјетлице“ .
Вртић је широко отворио своја врата за одржавање низа семинара и радионица у оквиру овог пројекта. С обзиром да се ми из ове васпитно – образовне установе дуги низ година међу првима сусрећемо и крећемо у озбиљан рад са дјецом са потешкоћама у развоју, са одушевљењем смо прихватили могућност едукације и самоедукације. Надамо се да ћемо оснажити своје професионалне компетенције и омогућити адекватан рад са овом осјетљивом категоријом дјеце, којој треба пружити једнако право на образовање“, рекла је Санела Микић, директорица Дјечијег вртића „Лариса Шугић“ Котор Варош.

У оквиру овог пројекта обезбијеђен је индивидуалан третман за 25 дјеце из Котор Вароша са потешкоћама у развоју, уз стручну помоћ логопеда и дефектолога. Пројекат се имплементира у оквиру УНДП-и пројекта „Јачање локалне демократије IV/ЛОД IV“.В.Ђ.