Основној школи „Свети Сава“ Котор Варош уручена опрема за кабинет биологије

Ученици Основне школе „Свети Сава“ у Котор Варошу од данас ће часове биологије похађати у новом кабинету.

Монокуларни микроскоп, микропрепарати, прибор за дисекцију, прибор за истраживање у природи , само су дио опреме коју им је данас у име Микрокредитног друштва „Микрофин“ уручио Борис Тодић, шеф филијале „Микрофина“ у Бањалуци.

Поред опреме за кабинет биологије, школи су уручена и четири рачунара, за потребе извођења наставе из информатике.

„Врло радо смо се одазвали позиву школе „Свети Сава“ јер желимо да помогнемо установама које се баве образовањем дјеце и да им обезбиједимо максималне услове за рад. Надамо се да ће ова опрема обогатити наставни процес, те истовремено ученицима олакшати усвајање нових знања“, истако је Тодић.

Директорица Основне школе „Свети Сава“ Котор Варош,  Слађана Шубара , изразила је захвалност овом друштву на томе што је препознало важност опремања кабинета биологије и додала да ће нова опрема још више унаприједити наставу.

„Захваљујући поклону који смо добили  од Микрокредитне организације „Микрофин“ свакако ће се олакшати рад  нашим ученицима  и унаприједити наставни процес “, изјавила је Шубара.

Основну школу „Свети Сава“ тренутно похађа 1163 ученика и она представља једну од бројнијих школа у Републици Српској, која осим централне школе у свом саставу има и четири подручне школе у Врбањцима, Забрђу, Ваганима и Присоју.

Већ неколико година „Микрофин“ је у оквиру програма улагања у друштвену заједницу организовао више од 150 различитих донаторских акција. Кроз овај програм донација прошло је више од 65 школа и преко 30 вртића, а прилику да користи донаторска средства у виду наставних средстава, школског намјештаја, рачунара и друге школске опреме добило је више од 20.000 ученика широм БиХ.