Освештан храм Свете великомученце Марине у Растику

У суботу је у Растику након трогодишње изградње у присуству великог броја вјерника освећен храма Свете великомученице Марине – Огњене Марије. Освећење храма  је обавио Његово преосвештенство епископ бањалучки господин Јефрем уз саслужење више свештеника .

Кум освећењу храма  био Саво Тепић из Растика са супругом Сњежаном. Послије освећења служена је у новом храму света архијерејска литургија. Након литургије Епископ Јефрем се захвалио свима који су помогли изградњу храма, посебно грађевинском одбору и свештеницима Драгомиру Малетићу и Мирку Батару.

Грађевински одбор за изградњу храма предвођен са Савом Тепићем заслужује  захвалност за правилно вођење послова. Овдје се од почетка до краја добро радило. Данас када предајемо храм на употребу преостаје да се овдје долази на гробове својих покојника и да се учествује на обредима. Нека то буде прва обавеза –  онда ће овај посао имати свој пуни смисао. Хвала вам на великом учињеном делу“, рекао је епископ Јефрем.

За уложени труд  предсједник грађевинског одбора Саво Тепић је проглашен за великог добротвора храма. Признања архијерејске грамате су додијељене грађевинском одбору, Душку Ђурићу, Љуби и Радовану Керезовићу, Николи Вукелићу и Бранку Ђуђићу.

У наставку црквене свечаности обављен је славски обред поводом крсне славе новоосвећеног храма свете великомученице Марине.

Надам се да ће ова  наша црквица дозивати све људе добре воље, посебно оне који вуку коријене са ових простора, да дођу овдје бар једном у току године, да се помоле Богу и приложе свијеће за покој душе својих дједова  и породица.То ће допринијети да не заборавимо ова наша брда из којих смо поникли“, истакао је Саво Тепић. Д.К.