Отац покојног Давида Драгичевића: “Добио сам фото-документацију прве обдукције, фотографије су монтиране”

-Након много перипетија ја и моји адвокатски тим добили смо фото-документацију прве обдукције коју је урадио Жељко Kаран – рекао је синоћ Давор Драгичевић са Трга крајине гдје је 93. одржан протест како би се сазнала истина о страдању његовог сина, Давида Драгичевића.

Он је појаснио да су фотографије посвјетељене и монтиране.

Давор је истакао да се на сликама види Давидов доњи веш и откопчан шлиц.

– Давидове гаће више не постоје, јер су склоњење, јер су кључни доказ у убиству и мучењу Давида. Дарко Илићу, Давид није појео бурек у 2.30 ного око 11 часова – истакао је Давор.

Поручио је да у свакој нормалној земљи када неко украде одјевни предмет жртве, да тужилац треба поднијети оставку, али да “то није случај код нас”.

Он је рекао да му је тужилац Далибор Врећо показао слику момка из пекаре, али да то није његов син.

Давор је истакао да надлежни само монтирају доказе и да ниста нису истражили.

– Само подмећу доказе. Погледајте камере у центру граду, ту треба да се види Давид, али нема тог снимка. Питају ме откад има камера у центру – рекао је Давор.

Он је додао да има медицинску потврду да Давид никада није користио ЛСД.

-Он никада није био лопов и никада не би извршио самоубиство, јер је волио живот. Имао је планове за мене, мајку и сестру. Имао је велико срце и за његове другове, Арбутину и Ђуровића – казао је Давор.

Истакао је и да су добили одобрење за велики скуп 7. јула.

–Поштени припадници МУП ће нам помоћи у организацији. Kо год направи инцидент није члан групе Правда за Давида па макар и ја то био – истакао је Давор.

Он је позвао све људе са подручја бивше Југославије да дођу на Трг Kрајине тог дана.

– Имамо право на живот. Али нико нема права да нам убија дјецу – поручио је Давор.

Вечерас су прочитана и писма подршке. Окупљање је, као и свако до сада, завршено пјесмом “Kлинац у гету”, коју су сви заједно отпјевали са високо подигнутом песницом у ваздуху.
Извор: srpskainfo