Жељка Зељковић позвана на пријем на Бели Двор

Ученик генерације которварошке Гимназије Жељка Зељковић је добила позивницу да присуствује пријему ђака генерације, који традиционално приређује Њ.К.В. Престолонаследник Александар на Белом Двору.

Седамнаести пут за редом Његово Краљевско Височанство наградиће најбоље ученике свих средњих школа у Србији, као и Гимназија из Републике Српске, који су својим великим трудом постигли најбољи успјех током свог средњошколског образовања.

Зељковићева се увелико спрема за полагање пријемног испита на Медицинском факултету, али не крије задовољство због позива на Бели Двор.

Ово је признање мом раду и труду и веома сам поносна што ми се указала прилика да представљам своју школу и општину на пријему у Белом двору. Драго ми је што сам баш ја изабрана за ђака генерације, а конкуренција је, морам да признам, била јака“, истакла је Зељковићева.

Подсјећамо да је Зељковићева прије двије године освојила прво мјесто на такмичењу „Регионална пчелица у спеловању“ у конкуренцији 30 ученика из пет градова у БиХ.

Велика је част бити позван на краљевски двор и управо је овај пријем награда за труд који сам уложила током свог досадашњег школовања, а и претходни успјеси су резултат посвећености и заједничког рада са професорима, као и подршке мојих најближих“, закључила је Зељковићева.

Свака средња школа у Србији и Републици Српској предлаже ђака генерације међу матурантима, коме Фондација за образовање Престолонаследника Александра уручује диплому и пригодан поклон, као признање за изузетне резултате које су остварили у средњој школи.

Пријем на Белом Двору у Београду ће бити одржан у петак (29. јуни) са почетком у 17.00 часова.