Побједимо једном и у миру-Предсједник који жели мирити народ.

Садашњи амбијент у којем млади и образовани људи не могу напредовати или било шта постићи уколико не припадају владајућој странци се мора промијенити, како би се пружила прилика вриједним и способним, поручено је вечерас на трибини СзП која је одржана у бањалучком насељу Старчевица.

Кандидат СзП за предсједника РС Вукота Говедарица је казао да су му потребни вриједни и способни људи који желе радити за Републику Српску.

„Данас сам у Дубици разговарао са дјевојком Јеленом Крабић, која је завршила Медицински факултет у Београду, а у чији је индекс уписано 50 десетки. Она нема мјесто у свом граду и за њу нема мјеста у РС, зато што није хтјела да прихвати чланство у зна се којој политичкој организацији“, навео је Говедарица.

Нама, додао је он, требају управо такве младе особа која су пуна знања и достојанства.

Кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић каже да је народ већ донио одлуку коме ће дати свој глас, јер му је доста авантуризма и неизвјесности.

„Тим који стоји иза мене и Вукоте Говедарице гарантује стабилну Српску и мир и сигурност, помирење медју народом,али и економску стабилност. Ја сам у протекле четири године показао да ипак може другачије, да се у заједничким институцијама Српска чува и да је могуће побјеђивати у свим политичким биткама и без увреда за оне који другачије мисле”, рекао је Иванић.

Он је поручио да апстиненти, као никад раније, могу да одлуче о резултату ових избора и позвао људе да искористе свој гласачки листић.

Носилац листе НДП за НС РС Драган Чавић је рекао да је СНСД у протеклих 12 година на власти опстајао захваљујући подјелама.

„Све те подјеле које пласирају у медијима падају у воду пред основном подјелом коју су они произвели, а то је на сиромашне, којих је огроман број и богате, којих је јако мало. Треба нам друштво једнакости и владавина права, а то је могуће само ако се у кратком временском року донесе сет закона који ће промијенити начин рада судова и тужилаштава“, казао је Чавић, додајући да сада имамо ситуацију да се државе боје грађани, а не боје криминалци.

Носилац листе ПДП за НС РС Игор Црнадак каже да се на Старчевици вечерас види да ће Бањалука донијети промјене у Републици Српској.

„ПДП иде са програмом финансијске, моралне, демографске обнове Српске. Залажемо се да за то да се након седмог октобра у РС живи боље, пристојније и поштеније“, казао је Црнадак, додајући да је вечерашња трибина доказ да ће СзП тријумфовати на изборима.

Кандидат СДС за посланика у НС РС Младен Кајкут је поручио да СДС на својим листама има способне и вриједне људе који могу донијети промјене у нашем друштву.
Кајкут је поручио да ће се као будући посланик залагати за доношењу и провођењу закона о поријеклу имовине.

„Тај закон се налази у програму наше странке и он мара заживјети, јер сад имамо ситуацију да је деведесет одсто становништава на граници сиромаштва, док десет одсто људи управља свим ресурсима“, казао је Кајкут, додајући да је ће вечерас са Старчевице кренути талас промјена у Бањалуци.

Кандидаткиња ПДП за посланика у НС РС Јелена Тривић је поручила да је њено опредјељење економија, нижи порези, инвестиције и нове фабрике.

„Али, што је најбитније, на изборима мора побиједити Младен Иванић, човјек коме су сва врата отворена, који нас у свијету достојанствено представља и са свјетском лидерима се не фотографише успут, него разговара на равне части. Мора побиједити добри, поштени и честити Вукота који ће представљати јединство свих нас. Нека 7.октобра сване за народ и Српску и нека буде борба непрестана!“, закључила је Тривићева.