Ријека Врбања под ледом

Снијег и лед оковали су Републику Српску. Температуре су достизале и 27 степени испод нуле. Данас је мало блаже, али, и даље, на улицама тек покоји шетач. Топлину дома, грађани Котор Вароша нису напустили ни да би се чудили залеђеној ријеци Врбањи која је залеђена од Шипрага па све до ушћа у Врбас. Необичан призор траје данима, али због ниских температура Которварошани су снијег и лед посматрали са прозора. Иако је виша него претходних дана, ријека Врбања је и у насељу Чесма идаље под ледом. У Прњавору је заледило чак и језеро Дренова, а Брчаци се данима чуде залеђеној Сави. Иста слика и широм Федерације. Лед се ухватио и на површини Јабланичког језера, а ледени покривач прекрио је и Зеницу и Сарајево. За оне којима велики минус смета, стижу лијепе вијести, кажу у хидрометеоролошком заводу.

“Најјачи минуси су углавном иза нас тако да ће у наредним данима бити хладно али не тако ниске температуре. Минимална сутра од -15 до -10, у вишим предјелима мало хладније. Дневна температура и даље испод нуле али у постепеном порасту”, рекла је метеоролог Милица Ђорђевић.

Због великих минуса, снијег није ни могао да пада. Они који га воле, чекаће га још само неколико дана. Први сљедећи пашће у петак.