Школе добиле на поклон лопте

КОТОР ВАРОШ, 30. ОКТОБРА – Архијерејски намјесник которварошки и вјероучитељ у Основној школи „Свети Сава“ Миленко Нарић уручио је данас 10 фудбалских лопти централној Основној школи у Котор Варошу за потребе извођења наставе физичког васпитања.

Вјероучитељ Нарић је истакао да су лопте обезбијеђене захваљујући сарадњи са фудбалским ветеранима Котор Вароша, који дјелују у оквиру Удружења за промоцију и значај спортске рекреације.

„Циљ донације је популаризација спорта међу основцима и подстицање раста и развоја дјеце на принципима здравих животних стилова, као и мотивисање наставника физичког васпитања, чија је улога немјерљива у јачању тимског духа и фер плеја“, истакао је Нарић.

Директор Основне школе „Свети Сава“ Слађана Шубара захвалила је фудбалским ветеранима и вјероучитељу Нарићу на поклону који су уручили школама.

„Изузетно ми је драго што су бивши фудбалери, данас рекреативци и цијењени спортски радници, препознали наше потребе и донирали нам лопте како би на квалитетан начин радили са дјецом и подстицали их да се што више баве спортом“, рекла је Шубара и додала да ће један дио лопти бити прослијеђен подручним школама у Врбањцима и Забрђу.

Предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Слободан Петровић истакао је да ова акција има за циљ популаризацију и омасовљење спорта, како на редовним часовима физичког васпитања, тако и рекреативно.

„Циљ нам је да подстакнемо младе да се што више баве спортом и да их охрабримо у томе. Трудићемо се да и у наредном периоду буде оваквих и сличних акција, а све ради правилног физичког развоја и отклањања раних деформитета у развоју код дјеце“, нагласио је Петровић.