Вибер увео нову опцију

Жестока је конкуренција посљедњих година на платформи апликација за размјену текстуалних, гласовних и видеопорука, а Вибер свакако спада у сам врх ове категорије.

Мултифункционалност и могућност кориштења Вибера на разним оперативним системима гурнули су га у орбиту, без обзира на то што и конкуренти имају довољно адута за константну трку.

И зато је неопходно да свака од тих апликација, па тако и Вибер, редовно објављује сигурносне надоградње, али и оне које доносе нове опције, све у циљу побољшања корисничког искуства или увођења нових функционалности.

Вибер је тако одлучио увести нову опцију за коју смо готово сигурни како ће је сви корисници дочекати с поприличним олакшањем, јер ће им увелике олакшати или у потпуности ријешити један од врло честих проблема. Ради се, наиме, о томе да у данашње вријеме многи корисници врло често мијењају своје мобилне уређаје и телефонске бројеве, а у тим се трансферима понекад изгуби архива свих досадашњих порука или контаката. И досад је постојала опција да у случајевима када мијењате уређај направите сигурносну копију (бекап) свих ваших података на старом и потом их пребаците на нови уређај.

Међутим, одсад ћете на Виберу моћи безболно промијенити телефонски број и СИМ картицу, а да притом не изгубите нити један од ваших “чатова” или осталих података унутар апликације Вибер. Довољно је да након промјене броја свој нови број пријавите унутар Вибера, али припазите и да прије тога направите сигурносну копију постојећих података. Након промјене броја сви ваши подаци, конверзације и све остало што имате у Виберу биће аутоматски пребачени и пријављени на новом броју, а у исто вријеме сви ће ваши контакти добиће обавијест о промјени вашег броја.

(зимо.хр)