110.000 КМ за изградњу водовода према насељу Читлук

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан потписао је споразум са директором Фонда за заштиту животне средине Републике Српске Срђаном Тодоровићем уговор о изградњи водовода према насељу Читлук у Мјесној заједници Забрђе у вриједности од 110.000 КМ.

Фонд за заштиту животне средине РС ће обезбиједити 70.000 КМ, док ће општина издвојити 40.000 КМ из буџетских средстава.

Уговором је предвиђена изградња водоводне мреже у дужини од 5100 метара, која ће омогућити снабдијевање водом 110 домаћинстава.

„Реализацијом овог пројекта биће обезбијеђено снабдијевање водом 440 становника овог краја и око 300 радника у два производна погона предузећа „Сим Техник“, које ће бити прикључено на овај водовод“, истакао је Сакан.

Пројекат „Проширење примарне водоводне мреже Град – Забрђе – Шибови“ биће реализован у три фазе. У првој фази биће постављен цјевовод од фабрике „Сим Техник“ до раскрснице „Шибови“ у дужини од 700 метара. Након тога услиједиће полагање цјевовода у дужини од 2.600 метара од поменуте раскрснице до насеља Присоје, а затим и до насеља Читлук у дужини од 1.800 метара.

„До сада је укупно инвестирано 200.000 КМ за изградњу водовода према Забрђу, а реализацијом овог пројекта у сарадњи са Фондом за заштиту животне средине РС биће у потпуности ријешен проблем неадекватног снабдијевања питком водом у мјесној заједници Забрђе“, поручио је Сакан.

Општина ће провести поступак јавне набавке око избора извођача радова, који ће по окончању процедуре бити уведени у посао.