2. јула најмасовнији скуп пензионера у Српској

Заједничком сарадњом два пензионерска удружења, Котор Варош и Теслић, и ове године ће на локалитету Солила, на планини Борја, 2. јула /недјеља/ бити уприличено дружење припадника најстарије популације.

Предсједник которварошког Удружења пензионера Ратко Чупић појаснио је да је ово окупљање наставак пријератне традиције када се на истом мјесту поводом 4. јула, Дана борца, окупљао велики број становника которварошке и теслићке општине.

Он је додао да су се управни одбори два удружења договорила да се прва недеља у јулу мјесецу обиљежава дружењем пензионера, нагласивши да ће ово бити седма година њима драгог догађаја.

На данашњој сједници Управног одбора Удружења пензионера Котор Варош дефинисали смо детаље и одредили смјернице у циљу што боље организације доласка наших пензионера на овај најмасовнији скуп. Циљ овог окупљања је да се настави традиција дружења грађана општина Котор Варош и Теслић поводом 4. јула, Дана борца, а ове године очекујемо и наше пријатеље из Бањалуке, Лакташа и Кнежева“, истакао је предсједник пензионера Ратко Чупић.

Чупић наглашава да су се прије рата на Солилима редовно окупљали грађани Котор Вароша и Теслића, а сада су пензионери наставили ту традицију.

Осим нашег дружења уз пјесму и музику положићемо и вијенце на спомен обиљежје погинулих бораца НОР-а који се налази на овом локалитету“, додао је Чупић.

Традиционалном дружењу пензионера Котор Вароша и Теслића и њихових „вршњака“ из Бањалуке, Лакташа и Кнежева присуствоваће и бројни гости из политичког, друштвеног и јавног живота поменутих општина и градова и Републике Српске.