Ненад Поповић донирао опрему фудбалским ветеранима

Бивши фудбалер бањалучког Борца Ненад Поповић донирао је фудбалским ветеранима Котор Вароша двије гарнитуре дресова, три лопте, медицинску торбу, комплет маркера и друге спортске реквизите, а на овај корак се одлучио како би помогао рад и бројне активности Которварошана.

Поповић је са Борцем освојио Куп Маршала Тита, одигравши једну од најзначајнијих улога у финалном мечу против Црвене Звезде. Претходно је овај рођени Краљевчанин носио дрес Обилића, а након одласка из Борца каријеру је наставио у Младости из Петриње.

У Њемачкој је бранио боје Оснабрика, а данас живи и ради у Флориди, америчкој држави са највећим растом популације.

Супруга Аида је рођена Которварошанка и након прошлогодишњег боравка у граду на обали Врбање и дружења са фудбалским ветеранима Котор Вароша одлучио је да подржи њихов рад и донира им вриједну спортску опрему.

У Америци пратим њихов рад и слободно могу рећи да су ријетка Удружења на простору бивше заједничке државе која у овим тешким временима успијевају да се организују и промовишу локалну заједницу на најбољи могући начин. Ријеч је о изузетним људима и искрено се надам да ће у будућности имати доста успјеха на спортском пољу“, рекао је Поповић.

По ријечима Поповића љубав према фудбалу је и данас присутна, а кондицију одржава дружећи се и играјући фудбал са људима из бивше Југославије, који су настањени у Флориди, али и са локалним спортским радницима.

И данас редовно играмо фудбал и настојимо остати у форми. Искрено се радујем што ћу на позив пријатеља из Котор Вароша наступити на турниру поводом јубилеја сто година постојања фудбалског клуба „Бачка“ из Ђурђева“, нагласио је Поповић.

Иако је у Котор Варошу упознао љубав свог живота за овај град га веже и један не тако драг догађај.

Када смо освојили Куп Југославије након десет дана смо играли против Младости у првом колу Купа за наредну сезону. Иако смо били свјесни снаге Которварошана, јер су били респектабилан ривал, ту утакмицу смо изгубили са 1:0 мајсторским голом Вучановића. Након тог меча Управа клуба је одлучила да нас казни и ускратила нам је премије које су биле намијењене за освојени Куп“, присјећа се Поповић.

Предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Слободан Петровић се захвалио Поповићу на овој донацији и изразио задовољство што је препознао рад фудбалских ветерана.

Морам напоменути да је Ненад давне 1996. године, док је боравио у Њемачкој, донирао изузетно квалитетну спортску опрему познатог произвођача фудбалском клубу „Младост“. Ми смо му захвални, јер је показао да је човјек великог срца, а оно што је најбитније спреман је да сарадњу са нама у наредном периоду додатно учврсти“, закључио је Петровић.

Фудбалски ветерани су након редовне рекрације недјељом уприличили дружење у просторијама и том приликом Поповићу уручили пригодан поклон, уз жељу да му боравак у Котор Варошу остане у лијепом сјећању.