У понедјељак промоција књиге „Хипотека на праву грађења“ аутора Станка Тепића

У понедјељак 23. децембра 2019. године, са почетком у 18 часова, биће одржана промоција књиге „Хипотека на праву грађења“ аутора Станка Тепића, ма.

Промоција ће бити одржана у Народној библиотеци у Котор Варошу, а о књизи ће говорити:

  • Проф. др Раденко Јотановић – рецезент,
  • Проф. др Дарко Радић – рецезент,
  • Проф. др Остоја Ђукић – рецезент и
  • Станко Тепић, ма – аутор.

Издавач књиге „Хипотека на праву грађења“ је Правни факултет Универзитета у Бањој Луци.

Промоцију књиге организује ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош у сарадњи са Мјесном заједницом Котор Варош и Народном библиотеком Котор Варош.

О књизи:

Књига „Хипотека на праву грађења“ проистекла је из ауторовог истраживања, гдје су у фокус стављени хипотека и право грађења као једни од најзначајних института стварног права. Аутор је ова два института објаснио појединачно и у смислу њиховог повезивања као хипотеке на праву грађења. Институти хипотека и права грађења су данас незамјењиви, те их је аутор приближио, како грађанима који имају потребу за куповину стамбено-пословних простора, тако и градитељима који граде или планирају градити зграду. О вишеструком значају књиге најбоље говори чињеница да је исту изадо Правни факултет Универзитета у Бањој Луци.

О аутору:

Аутор, Станко Тепић рођен је 1990. године у Бањој Луци, основну и средњу школу завршио је у Котор Варошу. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци гдје је стекао звање дипломираног правника. Такође, на Правном факултету завршио је постдипломске академске студије и стекао звање мастер правних наука.

Тепић је најмлађи аутор са подручја општине Котор Варош чију је књигу издала једна од најважнијих високошколских установа, која представља стуб образовног система Републике Српске.

Тепић је објавио више чланака, те је учесник бројних правних клиника, семинара, савјетовања, конференција и скупова на територији Босне и Херцеговине и Србије.

Такође, учесник је бројних образовних, културно-спортских, хуманитарних и политичких активности на подручју општине Котор Варош и Републике Српске.

Од 2017. године запослен је ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“, а кроз стицање радног искуства без негативне судске одлуке заступао је бројна физичка и правна лица, сарађивао са највишим правним ауторитетима, универзитетским професорима, те држао предавања на високошколским установама.