“Лабудово језеро” вечерас у Бањалуци

Најпознатија балетска представа на свијету “Лабудово језеро” Петра Иљича Чајковског одржаће се у Бањалуци у изведби ансамбла Руског државног балета на леду из Санкт Петербурга вечерас у Спортској дворани “Борик” у Бањалуци, с почетком у 20 часова. Уз Београд, Бањалука ће бити једини град у региону који ће и ове године имати привилегију да ужива у овом балетском спектаклу на леду.
“ “Queen estrade” ‘’ по четврти пут има прилику да у Бањалуци угости најпознатији ансамбл балета на леду. Ово је други пут да играмо представу ‘Лабудово језеро’ и сретан сам што радимо с овим врхунским ансамблом”, рекао је организатор догађаја Зоран Ђурић испред “ “Queen estrade” ”.

Руски државни балет на леду из Санкт Петербурга је један од бисера Русије, основан 1967. године. Kомбинацијом умјетничког клизања и елемената класичног балета осваја публику широм свијета. Одржали су преко 9.000 наступа у распродатим дворанама на најпрестижнијим позорницама свијета.

“Јако нам је драго сваки пут када дођемо у Бањалуку. Ово није први пут да смо у овом граду. Већ дуго сарађујемо са организаторима. Увијек је лијепо када имамо прилику да осјетимо домаћу, локалну атмосферу”, истакла је директорица ансамбла Екатерина Федорова и додала да ће се пред овдашњом публиком представити 30 умјетника.

“Иначе, имамо два састава од којих могу да кажем да овај бољи наступа у Бањалуци. Наш балет и колектив има историју дугу 50 година и ми смо једини балет на свијету који изводи класичне балетске представе на леду”, нагласила је Федорова.