Прикупљено 157 доза крви

У акцији добровољног давања крви у Котор Варошу данас је прикупљено 157 доза крви за потребе Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

Првој овогодишњој акцији, коју је организовала Општинска организација Црвеног крста Котор Варош, одазвало се 186 добровољних давалаца, а 29 лица није испунило услове за безбједно давање.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Санела Кучук захвалила је учесницима акције, која је овај пут организована у ресторану Средњошколског центра ,,Никола Тесла“.

,,Становници Котор Вароша поново су великим одзивом на акцију показали хуманост“, истакла је Кучукова и додала да су три особе први пут дале крв.

Она је нагласила да у Котор Варошу има све више добровољних давалаца крви, што је гаранција да ће увијек бити довољно ове драгојцне течности.

Крв је данас даровао и Раденко Бојић, који је рекао да се са задовољством одазива на акције добровољног давања у Котор Варошу.

,,Ово је нешто најхуманије што можемо да урадимо у свом животу и тако помогнемо другима у невољи“, рекао је Бојић, који до сада 20 пута даровао драгоцјену течност, а његов син Ђорђе 15 пута.

Из Завода за трансфузијску медицину Републике Српске су поручили да је акција организована успјешно и уз примјену препорука за заштиту од вируса корона, те изразили задовољство због великог броја прикупљених доза крви.

У Котор Варошу има више од 750 добровољних давалаца крви, а данашњу акцију организовао је општински Црвени крст, уз подршку привредника и локалне управе.