Бетонирана плоча изнад другог спрата нове зграде Општинске управе

Радници Грађевинског предузећа /ГП/ „Грађус“ успјешно су окончали радове на бетонирању плоче изнад другог спрата на новој згради локалне управе у Котор Варошу.

По ријечима директора ГП „Грађус“ Славка Ђукића до краја априла ће бити подигнут још један спрат и постављена кровна плоча.

„Радови на изградњи најзахтјевнијег и најмодернијег објекта у Котор Варошу теку предвиђеном динамиком, а на руку нам иду и повољне временске прилике. Паралелно са наставком грубих радова на конструкцији објекта почели смо и са зидарским радовима“, истакао је Ђукић и додао да су зидарски радови окончани у сутерену и да се тренутно изводе у приземљу објекта.

У сутерену објекта су почели и електроинсталатерски радови, а врло брзо ће кренути занатски радови, малтерисање и глазуре.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је приликом обиласка градилишта изразио задовољство због завршетка још једне плоче, али и чињеницом да се поштује планирана динамика и предвиђени стандарди градње.

Камен темељац за нову зграду општинске управе положен је 23. септембра прошле године и од тада тече рок од 360 дана за завршетак посла.

Изградња зграде по систему кључ у руке коштаће 3,1 милион КМ, а ријеч је објекту укупне корисне површине 2.360 метара квадратних који ће имати сутерен, приземље и три спрата.

У подрумском дијелу објекта биће подземне паркинг-гараже за потребе локалне самоуправе, скупштинска сала са пратећим садржајем, простор за архиву, помоћни простор и котловница.

У приземљу објекта ће бити улазни хол, портирница, шалтер-сала и канцеларије, које ће бити смјештене и на преосталим спратовима.