Блицнет представља Стручни жири конкурса ,,Приче за дјецу“

У Блицнету је у току Наградни конкурс за писање ауторских прича за дјецу. Kонкурс је организован за ученике од петог до деветог разреда са циљем да се подстакну на културно стваралаштво, да пишу за млађе другаре, те да се њихове приче, уколико испуне потребне критеријуме, објаве на сајту pricezadjecu.blic.net

За оцјену прича формиран је Стручни жири, у чијем су саставу: Јелена Kојовић Тепић, писац, др Славица Тутњевић, професор психологије на Филозофском факултету Универзитета у Бањој Луци, и др Драгомир Kозомара, професор српског језика на Филолошком факултету Универзитета у Бањој Луци. Стручни жири ће бирати успјешне приче, али и помоћи да приче буду стилски и правописно уређене како би дјеца на сајту читала квалитетне приче.

Славица Тутњевић бави се развојном психологијом и њена улога је ,,да се побрине да одабране приче буду адекватне за дјецу млађу од 10 година, да су им разумљиве, забавне и да за њих имају смисла”.

,,Ако желимо да будемо писмени, треба да поштујемо правила која важе у језику, па је тако неопходно да приче буду написане по важећем правопису“, наглашава др Драгомир Kозомара.

Јелена Kојовић Тепић пише бајке. Овдје има задатак да процијени литерарну вриједност прича које дјеца напишу.  Kако каже Јелена, она ,,треба да оцијени да ли су приче узбудљиве, свјеже, аутентичне и лијепо написане“.

Јелена је за ученике припремила и Савјете за писање прича да би им помогла и усмјерила их ка писању приче. Савјети за писање налазе се на сајту pricezadjecu.blic.net

На крају конкурса (првог јула ове године), жири ће још од свих одабраних прича издвојити 15 најквалитетнијих, чије ће ауторе компанија Блицнет наградити таблетима и снимањем прича.
Стога, ако Ви или Ваши пријатељи имате дјецу која желе да напишу причу, сада је тренутак да их о томе обавијестите.