СКУПШТИНА ОПШТИНЕ: ИЗАБРАНИ НАЧЕЛНИЦИ ОПШТИНСКИХ ОДЈЕЉЕЊА

Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош су на данашњој посебној сједници усвојили ребаланс буџета општине за 2021. годину уизносу од 9.490.000 КМ.

„У складу са препорукама Министарства финансија Републике Српске у Приједлогу ребаланса буџета за текућу годину у односу на Нацрт ребаланса смањен је буџетскиMоквир за 190.000 КМ“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и додао да је ресорно министарство дало препоруку да се индиректни порези прикупљени преко Управе за индиректно опорезивање смање за 550.000 КМ.

Према његовим ријечима, закључно са 1. априлом, дуговања Шумског газдинства „Врбања“ према општини Котор Варош износе 680.000 КМ, што у значајној мјери отежава пуњење буџета и реализацију планираних инфраструктурних пројеката.

Једногласно је усвојен овогодишњи план имплементације Стратегије развоја општине, којим је предвиђена реализација 59 инфраструктурних пројеката.

Усвојен је план капиталних инвестиција за период 2021-2025. година, а за капиталне инвестиције у овој години предвиђено је 900.000 КМ.

Одборници локалног парламента су усвојили извјештај о реализацији плана капиталних инвестиција за прошлу годину, а укупно је за реализацију 76 пројеката утрошено 4.245.000 КМ.

Програм финансирања спорта за 2021. годину, у којем су прецизирани критеријуми које клубови требају испуњавати како би били финансирани, је усвојен једногласно, а за ту намјену предвиђено је 125.800 КМ буџетских средстава.

Усвојена су рјешења о именовању секретара Скупштине општине (Снежана Мирковић), начелника Одјељења за финансије (Виолета Каламанда), Одјељења за општу управу (Обренко Пуцаревић), Одјељења за просторно уређење (Борис Марковић), Одјељења за стамбено-комуналне послове (Далиборка Каламанда), Одјељења за привреду (Срђан Ћорић) и Одјељења за друштвене дјелатности (Немања Панић), док је за директора Агенције за локални економски развој именован Чедо Комљеновић.