Борачка организација Котор Варош обиљежила крсну славу Митровдан

Борачка организација општине Котор Варош обиљежила је данас крсну славу Митровдан, а у Храму Рођења Пресвете Богородице служена је света литургија и парастос погинулим борцима.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић служио је молитвени помен за погинуле борце Војске Републике Српске, те им одао захвалност, истичући да се бол и туга породица не могу умањити, али да сјећање на њих треба да остане трајно.

,,Република Српска је једини гарант останка српског народа и због тога треба његовати сјећање на погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата“, рекао је Нарић.

Представници Борачке организације и општине положили су вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Котор Варошу, након чега су у просторијама Борачке организације уприличени ломљење славског колача и славски ручак.

Предсједник Борачке организације општине Котор Варош Миладин Савановић честитао је свим борцима данашњи празник и апеловао на слогу и јединство о стратешким и виталним питањима за Републику Српску.

,,Чувајући тековине одбрамбено-отаџбинског рата, шаљемо поруку да нема прече и важније ствари него да потомци чувају вриједности својих предака“, истакао је Савановић.

Честитајући крсну славу Борачкој организацији, начелник општине Котор Варош Зденко Сакан нагласио је да борци који су дали живот за свој завичај и Републику Српску не смију бити заборављени.