Фудбалски ветерани прославили Митровдан

На достојанствен начин у присуству великог броја кршњака, кумова и пријатеља Фудбалски ветерани Котор Вароша су прославили Митровдан – крсну славу Удружења за промоцију и значај спортске рекреације.

Протонамјесник которварошки Дамир Врховац је обавио обред резања славског колача и освећења славског жита, а молитву „Оче наш“ је прочитао најмлађи кршњак Никола Новаковић.

„Фудбалски ветерани нашег града су истински амбасадори Котор Вароша и њихова дружења и бројна пријатељства довољно говоре о томе како они функционишу, сложни и јединствени у свему и спремни да чине добра дјела у сваком тренутку“, истакао је протонамјесник которварошки Дамир Врховац и захвалио се ветеранима на помоћи у изградњи Парохијског дома у порти Храма Рођења Пресвете Богородице.

Слободан Петровић је предао поштење Миловану Теиновићу и нагласио да су се ветерани прије седам година окупили на Митровдан са намјером да шире пријатељства, јачају братске везе и култ заједништва, а све у духу традиције и хришћанских обичаја.

„Иако су се хајдуци на овај дан растајали и поново окупљали око Ђурђевдана ми немамо намјеру да се растајемо, већ напротив да са својим породицама чувамо једни друге, у саборности, слози и љубави да ширимо позитивну енергију и промовишемо општину Котор Варош на најбољи могући начин“, рекао је Петровић.

Са посебним пијететом ветерани су се присјетили најмлађег мајора Републике Српске Александра Саше Петровића и Гојка Бибића, који су безрезервно и са великом љубављу пружали подршку Удружењу за промоцију и значај спортске рекреације.

„Наша је обавеза да њихову доброту и племенитост никада не заборавимо и зато ће они вјечно живити у нашим срцима“, поручили су ветерани.

Крсну славу фудбалских ветерана увеличали су својим присуством фудбалски ветерани из Апатина, начелник општине Зденко Сакан и бројни спортски радници са подручја општине.