Борислав Богданић и Сара Марић најбољи спортисти општине Котор Варош

У циљу стимулисања развоја спорта ЈУ „Центар за културу, спорт и  информисање“ и Општина Котор Варош  организовали су вечерас у кино сали Избор најбољих спортиста за 2018. годину.

На основу приједлога спортских клубова проглашени су најбољи спортисти, најперспективнији млади спортиста, најперспективнија млада спортисткиња, најуспјешнија спортска екипа у мушкој и женској категорији, најбољи спортски радник и тренер, додјељена су и признања школе као и  посебно признање амбасадора спорта.

„Организовање избора најбољих спортиста показује да ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ и Општина Котор Варош настављају традицију проглашења најбољих спортиста започету 1994. године , када су за најбоље спортисте у 1993. години проглашени џудисти Ирена Бибић и Зоран Бајић. Спортски хроничар је забиљежио да су чланови которварошког Џудо клуба Младост били чак 22 пута на списку најбољих которварошких спортиста. Џудисткиња Звјездана Маџарић је чак седам пута била најуспјешнија спортисткиња“, изјавио је Драган Зељковић, в.д. директор ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“.

Показатељ да Џудо клуб „Младост“ остварује најбоље резултате јесте и овогодишњи избор најбољег спортисте и спортисткиње општине Котор Варош, за које су изабрани Борислав Богданић и Сара Марић.

Листа 10 најбољих спортиста:

1.   Борислав Богданић Џ.К. „Младост“
2. Сара Марић Џ.К. „Младост“
3. Драган Станковић Ш.К. „Котор Варош“
4. Енис Мушановић Ф.К. „Младост“
5. Радомир Стојановић Р.К. „Котор Варош“
6. Младен Николић С.Т.К. „Котор Варош“
7. Сандра Тепић К.К. „Ипон“
8. Јована Стакић О.К. „Котор Варош“
9. Мирослав Недић К.М.Ф. „Котор Варош“
10. Саша Нарић К.К. „Младост“

За најперспективнијег младог спортисту у 2018. години изабран је Игор Ждерић, док је за најперспективнију младу спортисткињу у 2018. години проглашена Марија Панић.

Због одличних резултата у 2018. години Шаховски клуб „Котор Варош“ проглашен је за најуспјешнију мушку спортску, док је најуспјешнија женска спортска екипа у 2018. години Женски стонотениски клуб „Котор Варош“.

За најбољег тренера у 2018. години проглашен је Сејдо Татар.

Постхумно признање за немјерљив допринос у спортском новинарству додјељено је Душку Керезовићу, док је признање амбасадора спорта додјељено Бранки Јотановић.

Признања школе су добили:

  1. Милош Бојић,
  2. Ружица Јанковић,
  3. Софија Богданић,
  4. Данило Новић,
  5. Младен Каламанда и
  6. Ивана Вучановић.

„Котор Варош је поносан на своје спортисте и спортске раднике који су своју општину представљали на најбољи могући начин. Као начелник могу обећати да ћемо наставити да пружамо подршку спортистима и спортским колективима како би им обезбиједили што боље услове за рад, али и друге видове помоћи за врхунске и перспективне спортисте“, рекао је Сакан.

Ове године, када се организује 25-ти избор најбољих спортиста, треба се присјетити  да је далеке 1978. године организован први избор спортисте године. На иницијативу „Которварошког листа“  по угледу на друге средине формиран је жири који је одабрао најбоље спортисте, екипе и спортске раднике у 1977. години.

Спортски подвиг 1977. године постигла  је ученица которварошке Основне школе Биљана Тешић која је на републичком финалу Малих олимпијских игара на  Тјентишту освојила три медаље (двије златне у скоку у вис и општој физичкој  припреми и  једну сребрну у петобоју).

Међу осам најуспјешнјих су још Рађена Лујић из Грабовице која је освојила златну медаљу у бацању кугле, затим кошаркаш Томислав Олујић, фудбалер Вехид Омићевић, члан Џудо и стрељачког клуба, Сејдо Татар, стонотенисер Мирсо Захировић, шахиста Жељко Шубара и риболовац Адмир Заимовић.

„Позитивно је што Центар за културу, спорт и информисање уз подршку локалне заједнице наставља традицју избора најбољих спортиста. Организовање ове манифестације увелико доприноси  популаризацији спорта и развоју физичке културе у мјесним заједницама  и школама“, изјавио је Станисав Бунић.