Број заражених у Kотор Варошу порастао на 123

Три особе из Kотор Вароша позитивне су на вирус корона, подаци су Института за јавно здравство РС. Тиме је број заражених од почетка епидемије у Kотор Варошу порастао на 123.Вирус корона потврђен је код још 86 особа у Републици Српској у посљедња 24 сата, а Институту за јавно здравство пријављен је и један смртни случај.


Током посљедња 24 сата звршено је тестирање 464 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 46 мушких и 40 женских особа, од којих је 18 млађе, 62 средње и шест особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 30 особа је из Бањалуке, осам из Вишеграда, седам из Источног Новог Сарајева, шест из Источне Илиџе, пет из Фоче, четири из Рогатице, по три из Kотор Вароша и Лакташа, по двије из Добоја, Дервенте, Модриче, Мркоњић Града, Пала, Српца и Теслића, по једна из Берковића, Гацка, Kнежева, Приједора, Петрова и Прњавора.


Kада је ријеч о смртном случају, ради се о мушкарцу средње животне доби из Источног Сарајева, саопштено је из Института за јавно здравство Републике Српске.


У Републици Српској је од почетка епидемије потврђено 3.340 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 142 особе код којих је потврђено присуство вируса корона