Одржана сједница Скупштине општине Котор Варош

Данас је одржана  IX Посебна сједница Скупштине општине Котор Варош на којој је разматран План имплементације Стратегије развоја општине Котор Варош за период 2020-2022 године. Након усвојеног Дневног реда, одборници су усвојили Стратешки план развоја наше општине за 2019. годину.

Усвојен је и годишњи план имплементације Стратегије развоја општине Котор Варош за 2020. годину, као и извјештај о имплементацији Стратегије развоја општине Котор Варош за 2019. годину.

На данашњем скупштинском засиједању одборници су усвојили и извјештај о реализацији Годишњег плана капиталних инвестиција за 2019. годину. Општина је претходном периоду уложила више од два милиона КМ у 39 пројеката који су реализовани на подручју наше општине. Ријеч је углавном о инфраструктурним пројектима, пројектима изградње водовода и мостова као и градског штеталишта и обалоутврде рјеке Врбање.

СО усвојила је данас и Извјештај о извршењу буџета општине Котор Варош за период 1.1.-30.12. 2019. године.

Одборници СО Котор Варош на данашњем скупштинском засједању разматрали су и усвојили 10 Одлука о продаји парцела непосредном погодбом.

Одборници локалног парламента су усвојили одлуку о расподјели утврђеног суфицита и неутрошених намјенских средстава за 2019. годину као и Одлуку о Ребалансу буџета Општине Котор Варош за 2020. годину.