Бројне манифестације поводом Дана општине Котор Варош

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан најавио је данас да ће поводом 24. априла, Дана општине, бити организоване бројне манифестације.

Обиљежавање Дана општине почеће у суботу (9. април) манифестацијом “Уређења и чишћења града” и акцијом сађења цвијећа.

Сакан је навео да ће током априлских свечаности бити организовани и улична трка ученика основних школа, акција добровољног давања крви которварошких средњошколаца, одбојкашки турнир, планинарски поход, двије изложбе слика и позоришна представа, а предвиђено је традиционално дружење основаца у биоскопској сали под називом “Дјечије вече”.

“Традиционална и чувена которварошка котлићијада биће одржана 15. маја на купалишту Бјелине, а и ове године се очекује учешће преко 80 екипа из Републике Српске и региона“, рекао је Сакан, који је и предсједник Организационог одбора обиљежавања Дана општине.

23. априла у јутарњим часовима биће положени вијенци код спомен-костурнице бораца НОР-а и спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске, а истог дана је предвиђено порибљавање ријеке Врбање и њених притока у организацији Спортско-риболовног друштва /СРД/ “Котор Варош”.

На Дан општине, у 17.00 часова у кино-сали, биће одржана Свечана академија.

Сакан је изразио наду да ће овим манифестацијама присуствовати бројне делегације братских општина и представници градова партнера из окружења.

Обавезу да учествују у акцији уређења града и буду укључени у обиљежавање Дана општине имају радници општинске управе, предузећа и јавних установа, чланови спортских клубова, организација и бројних удружења, али и сви становници Котор Вароша“, напоменуо је Сакан.