Челинчани тријумфовали на меморијалу „Александар Саша Петровић“

Други меморијални кошаркашки турнир „Александар Саша Петровић“ одржан је данас у Котор Варошу у знак сјећања на прерано преминулог вишегодишњег члана и предсједника Кошаркашког клуба Младост, а у конкуренцији три екипе прво мјесто је припало члановима Кошаркашког клуба /КК/ „Челинац“.

На турниру су учествовали дјечаци и дјевојчице рођени 2010. године и млађи, а са два тријумфа прелазни пехар и пехар у трајно власништво припао је младим кошаркашима из Челинца.

Друго мјесто је освојио  КК „Макс баскет“ из Бањалуке, док је треће мјесто припало которварошкој „Младости“.

Најбољи стријелац турнира је Павле Раљић /КК Младост/, док је за најбољу играчицу проглашена Анабела Топић, кошаркашица побједничке екипе.

„Изузетно сам почаствована што сам у конкуренцији дјечака понијела епитет најбоље играчице, али и поносна што кући носим трофеј који носи име по истакнутом спортском раднику и човјеку који је дао немјерљив допринос у стварању Републике Српске“, истакла је Топићева.

Предсједник КК „Младост“ Слободан Ђурић се захвалио екипама које су учествовале на турниру, подсјећајући млађе генерације да је Сашина љубав према овом спорту била огромна.

„Резултати његовог рада су нас задужили да његов лик и дјело живи генерацијама управо преко кошаркашких утакмица и сусрета на којима је провео цијели живот“, поручио је Ђурић.

Пехаре и медаље најуспјешнијим појединцима и свим екипама уручила је Уна Петровић, кћерка Александра Саше Петровића.

Александар Саша Петровић преминуо је у августу прошле године у 47. години. Током Одбрамбено-отаџбинског рата истицао се јунаштвом и храброшћу, те је са непуне 23 године постао најмлађи мајор Војске Републике Српске командујући чувеним Другим батаљоном 22. Пјешадијске бригаде.

Организатор турнира је био Кошаркашки клуб Младост, а покровитељ општина Котор Варош.