Деценију са грађанима, 10. година рада адвоката Жељка Бубића

Обиљежен јубилеј 10. година рада адвоката Жељка Бубића, гдје су присуствовали пријатељи, сарадници, колеге из Босне и Херцеговине и Србије.

Након дипломирања на Правном факултету у Бања Луци Жељко Бубић своју каријеру започиње 2007. године најприје као адвокатски приправник, a потом као стручни сарадник за правне послове у адвокатској канцеларији у Бања Луци. Самосталну каријеру започиње у јуну 2011. године оснивајући властиту адвокатску канцеларију у којој успјешно пружа адвокатске услуге већ деценију. Током пружања адвокатских услуга у практичном раду сусретао се са разноврсном правном проблематиком коју је настојао да успјешно ријеши на задовољство многобројних клијената.

Пошто знања никад није довољно адвокат Жељко Бубић желећи да усаврши своја знања и вјештине током деценије свог адвокатског рада узима учешће на семинарима почевши од Октобарских правничких дана у Бања Луци до низа семинара који се одржавају у организацији Министарства правде Републике Српске и Министарства правде Босне и Херцеговине, те других организација.

Желећи да приближи правну науку и адвокатску дјелатност млађим генерацијама адвокат Жељко Бубић приступа изради књиге под називом „Правни мозаик судских одлука“ која је издана 2018. године од стране издавачке куће „Бесједа“ у Бања Луци и која је веома успјешно промосивана у неколико општина у Републици Српској. Из ове књиге млађе генерације могу да детаљно изуче кретања у правосудном систему Републике Српске анализирајући судске одлуке у свим аспектима, како структурним тако и формално правним. Књига под називом “Правни мозаик судских одлука” привукла је пажњу правне заједнице , те корисити многима у практичном раду.

Током деценијског вршења адвокатских услуга адвокат Жељко Бубић је остварио веома успјешну сарадњу са многим институцијама како у Републици тако и у региону, између осталог и са многим медијима за које је коментарисао разне правне ситуације.

Жељко Бубић као адвокат је показао и значајну одговорност према широј друштвеној заједници у смислу хуманитарних активности, па је финансијски подржао низ активности у том правцу које се огледају у куповини уџбеника, животних намирница, гардеробе, те давању прилога вјерским заједницама. Финансијски и организационо је подржао и читав низ друштвених , културних и спортских дешавања, те је одржао низ бесплатних правних савјетовања за грађане.

Може се закључити да је протекла деценија рада за адвоката Жељка Бубића била веома садржајна , и надамо се да ће и наредне деценије бити успјешне као и протекла деценија.