Да мали стан не буде тијесан!

Пола ара је 50 метара квадратних у које обично „стану“ две собе, дневна и дечја, кухиња с трпезаријом, ходник, купатило и, ако имају среће, мала лођа. Више него довољно за све који свој станчић доживљавају као своју оазу, своје уточиште и своје огледало.

Мали стан уме да буде лепши од палате, само га треба пажљиво опремити. Јесте изазов, јесте да захтева пуно креативности, домишљатости и правилан одабир и распоред намештаја, али ћете управо због тога бити поносни на себе.

За почетак, крените од најкрупнијих комада – троседа, угаоних гарнитура, регала и ормара – а онда пређите на оне мање – фотеље, отворене и затворене полице, сточиће – па завршите са детаљима – теписима, завесама, сликама, расветом и украсима без којих дом није дом. Заборавите гломазне регале, дубоке ормаре и огромне гарнитуре за седење, јер ће вам одузети превише простора, а ништа вам неће донети.

Мале угаоне гарнитуре су идеалне за мале дневне собе, нарочито ако треба да вам служе и за спавање. У том случају, бирајте оне које имају и сандук за постељину, квалитетан мебл који се лако одржава и боје које се лако уклапају у остатак простора.

Уместо гломазних регала, вама су потребне модерна, лепа и практична витрина и једна комода у коју ћете моћи да сместите све што вам је заиста неопходно. Бирајте приступачне комаде који пружају велике могућности за комбиновање, али имајте на уму да савремен дизајн, доминација лак белих фронтова на комодама и витринама са стакленим полицама и стакленим вратима уносе визуелну транспаренцију, додатно „отварају“ и растерећују простор, а вама омогућавају да одложите и изложите оно што вам је важно.Следите овај нови, савремени концепт, нећете погрешити.

А сад, када сте набавили оно најважније, пустите машти на вољу и баците се на одабир сточића, фотеља, табуреа. тепиха, слика, расвете и свих осталих детаља који ће вашем дому дати топлину, лични печат и једниствен шарм.

Сетите се – правило је да нема правила и да је лепо све оно што се вама допада. Будите смели и оригинални, поигравајте се бојама, материјалима, текстурама и светлом… Нова колекција Форма Идеале у којој доминирају иновативне дизајнерске и ентеријерске идеје нуди разноврсна употребна решења за ваш дом и заиста је незаобилазно место ако је пред вама (пре)уређење животног простора.

И, на крају финале: Уживајте са најдражима и обавезно позовите госте, јер у овако опремљеном стану има места и за њих.