Данас у Котор Варошу проведена кампања „Заштитимо дјецу у саобраћају“

Око 150 которварошких првачића и дјеце из Дјечијег вртића „Лариса Шугић“ данас је у спортској дворани у Котор Варошу учествовало у кампањи „Заштитимо дјецу у саобраћају“ коју је заједно са Центром јавне безбједности Бања Лука организовао Ауто мото савез Републике Српске.

Циљ кампање јесте да се на један прилагодљив начин дјеци презентују основе безбједности саобраћаја, те да се на практичном примјеру прикаже дјеци која су то основна правила која она морају поштовати како би се безбједно и сигурно кретала у саобраћају.“, истакла је Марија Маркановић, портпарол МУП-а Републике Српске.

Сама кампања се спроводи у оквиру велике републичке акције која се зове „Пажљиво на путу до школе“, коју заједно спроводи Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство просвјете и културе, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто мото савез РС и локалне заједнице.

АМС РС је поставио покретни полигон за обуку дјеце у саобраћају, и на симулатору реалног саобраћаја желимо да их научимо како да безбједно прелазе улицу, како да поштују саобраћајне прописе и знакове, како да поштују оно што им полицајац говори, односно коме могу да се обрате“, рекао је Перица Пећанац, портпарол АМС РС.

Кампања „Пажљиво на путу до школе“ проводиће се континуирано током цијеле школске године у свим локалним заједницама.

Полицијска станица Котор Варош је данас у которварошкој спортској дворани организовала показну вјежбу за которварошке малишане. Полицијски службеници су са својом опремом показали како функционише и на који начин ради Полицијска станица Котор Варош“, истакао је Младен Петрушић, помоћник командира Полицијске станице Котор Варош.

Полицијски службеници ЦЈБ Бања Лука ће наставити са превентивним акцијама и едукативним активностима, а појачано је и присуство полицијских службеника у школама, а све са циљем да би ученици на трасама кретања од школе до куће, и од куће до школе, безбједно учествовали у саобраћају.

DSC04634DSC04630DSC04626DSC04620DSC04625