Отворена изложба слика Марије Жупљанин

У петак је у галеријском простору которварошке кино – дворане отворена изложба слика и одржано поетско вече ликовне и књижевне умјетнице Марије Жупљанин из Масловара. Пригодним говором изложбу је отворио Драган Зељковић, директор ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош. Многобројни Которварошани су имали прилику да присуствују овој необичној вечери културе, у којој је ова масловарска умјетница која је завршила Школу примјењених умјетности у Сарајеву, по први пут представила дио свог сликарског и поетског опуса.

Најчешће сликам графитном оловком, то ми је омиљена техника, мада у посљедње вријеме користим и темпере за сликање цртежа, јер су цртежи фокус мог сликарског интересовања и желим у томе да истрајем, и да створим нешто што ће остати иза мене, како мојој дјеци тако и нашем граду“, рекла је Жупљанинова.

Ова свестрана умјетница Которварошанима је подарила и дио свог поетског стваралачког рада и присутне љубитеље писане ријечи поздравила својом поезијом.

… „Цртајте и ви нешто, једну идеју на њено мјесто,
оставите неки траг, мени ће бити драг.
Не тражим вам да цртате портрете,
него пустите да из вас пише и црта мало дијете.

Ваљда сам ето непоправљив оптимиста,
који црта и пише, када се нађе испред празног листа.
Ја вас доживљавам као пријатеље,
и за вас имам најљепше жеље“ …, одрецитовала је Марија.

Жупљанинова се захвалила которварошком Центру за културу, спорт и информисање што јој је пружио прилику да њени ликовни и поетски радови буду представљени у виду једне овако занимљиве изложбе, која ће трајати све до 30. септембра, сваким радним даном од 18 до 20 часова.

DSC04664DSC04658DSC04656DSC04638DSC04650DSC04652