Davor Čordaš: Izgradnja kuća počinje uskoro u Kotor Varošu

Hrvatima u BiH biće obnovljene 603 stambene jedinice u okviru regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a projektom je obuhvaćen i Kotor Varoš.

– Na RS otpadaju 364 stambene jedinice. Projekat je uspješno počeo u Derventi i Brodu, a stambene jedinice biće građene i u Prijedoru, Banjaluci, Gradišci, Kotor Varošu, Tesliću, Doboju, Modriči, Novom Gradu, Šamcu, Berkovićima, Stanarima, Prnjavoru, Vukosavlju, Pelagićevu i Laktašima – rekao je ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš u razgovoru sa potpredsjednikom RS Josipom Jerkovićem.

Čordaš je naglasio da ministarstvo, osim regionalnog programa stambenog zbrinjavanja realizuje i projekte rekonstrukcije stambenog SAF i OPEC.

– U okviru projekta SAF za Hrvate će biti izgrađeno 39 stambenih jedinica u Banjaluci, Brodu, Derventi, Pelagićevu, Kotor Varošu, Šamcu i Laktašima. Uvođenje izvođača u radove na izgradnji šest stambenih jedinica u Derventi zakazano je za sutra, a zaključeni su ugovori i sa izvođačima radova za Brod, Kotor Varoš i Pelagićevo i uskoro se očekuje početak radova i u ovim opštinama – istakao je Čordaš.

U okviru projekta OPEC biće izgrađeno deset stambenih jedinica za Hrvate u Banjaluci, Derventi, Doboju, Brodu, Novom Gradu, Pelagićevu i Prijedoru.

Jerković je ocijenio da će realizacijom ovih projekata biti znatno unaprijeđen položaj hrvatskih povratnika.