„Дермал“: 150 нових радних мјеста

Фабрика обуће „Дермал“ сутра ће свечано обиљежити 15 година постојања, успјешног рада и развоја предузећа. Биће отворен нови производни погон, а свечаном чину ће присуствовати бројне званице из политичког и привредног живота Републике Српске и општине Котор Варош. Фабрика обуће „Дермал“ тренутно броји 500 запослених, а изградњом нове хале прошириће своје производне капацитете, а у плану је и запошљавање нових 150 радника.

У изградњу новог производног погона који се простире на 2.200 метара квадратних и у нову опремо уложено је око 2.500.000 КМ.

Ријеч је о властитим средствима које смо усмјерили у повећање обима производње, јер смо извозно оријентисани“, рекао је власник и директор фабрике обуће „Дермал“ Раденко Бубић и нагласио да своје производе пласирају на тржишта десет европских земаља.

Константна улагања у набавку нове опреме дају резултате, постигнута је њемачка продуктивност, што се одразило на плате запослених, које се сразмјерно улагањима повећавају на годишњем нивоу за 20 одсто.

Наш циљ је да се и даље шири понуда али и унапређује успјешна сарадња са добављачима и партнерима. У прошлој години смо захваљујући константном улагању и проширењу производних погона повећали извоз готових производа за 30 одсто, а тренд повећања обима производње и укупне реализације послова очекује се и ове године“, закључио је Бубић.

Осим чизама за француску и енглеску војску и америчке ватрогасце, „Дермал“ производи намјенску обућу за министарства унутрашњих послова Србије и Црне Горе, као и за раднике “Електропривреде Републике Српске”. Недавно је потписан и уговор са словеначком „Алпином“ за израду модне обуће и обуће за планинарење.