Дермал данас свечано отворио свој нови производни погон

Которварошка Фабрика обуће „Дермал“  данас је поводом обољежавања 15 година успјешног рада отворила нови производни погон уз присутво великог броја званица из привредног, друштвеног, политичког живота не само Котор Вароша него и цијеле Републике Српске и региона. Овој свечаности присуствоали су и министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске, Петар Ђокић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Миленко Савановић.

Ова компанија већ сада запошљава око 500 радника, што је јако важно. Важно је и то да је Влада РС у претходним годинама пружала одређене видове финансијске и друге подршке Дермалу, и то ће чинити и у будућности. У овој години ћемо стимулисати ново запошошљавање и управо ове нове раднике који ће овдје почети да раде ћемо стимулисати, као и компанију. Приликом запошљавања у овој години кроз програм подршке запошљавању обезбједићемо поврат доприноса за све новозапослене раднике и то ће бити један од врло значајних облика подршке, прије свега привреди да запошљава нове раднике. Очекујемо да ћемо таквом политиком само у овој години добити неколико хиљада нових радних мјеста у Републици Срспској. Циљ нам је да подстакнемо привредна друштва да иду у развој, посебно она која имају извозно оријентисану производњу, и пружити им врло конкретне облике подршке у смислу финансијске подршке за њихове развојне пројекте“, рекао је министар Ђокић.

У Влади Републике Српске се залажу за развој реалног сектора и Дермал је прави примјер тржишне економије и примјер како обезбједити нова радна мјеста.

Општина Котор Варош и њени привредници, конкретно Дермал и господин Бубић као власник, тржишно раде, и отварају нова радна мјеста и наравно стварају нове вриједности из којих се додатно ствара стимулација и проширење погона и капацитета. Ово је оно што је опредјељење нашег друштва и Републике Српске. Гледајући овај нови погон Дермала, заиста се види да је све рађено по најновијим свјетским стандардима, у смислу услова рада и функционалности“, истакао је министар Савановић.

Дермал обиљежава 15 година рада. Од 2005. године се бави искључиво производњом готове обуће. У континуитету сваке године од 15 до 20 % повећава обим прозводње и број запослених радника.

Битан искорак у нашем пословању је била 2013. година када смо потписали уговор са једном њемачком фирмом за израду специјалне војне и намјенске обуће и на тај начин битно повећали наше капацитете и број запослених. У 2015 и 2016. години почели смо са изградњом нових призводних простора и то је уродило плодом, и данас отварамо ову нову халу. Данас имамо 500 запослених радника , и имамо много више наруџби него што то наши производни капацитети могу да поднесу. Имамо план даљег ширења запошљавања и у овој години планирамо запослити нових 150 радника. Већ данас смо имали разговоре са пословним партнерима из Италије и Њемачке који су јако заинтересовани за наше призводе и услуге“, рекао Раденко Бубић, власник и директор Фабрике обуће „Дермал“.

Током свих ових година Дермал је имао подршку Министарства  индустрије, енергетике и рударства,  Министарства финансија као и Завода за запошљавање.

Редовно смо аплицирали на њихове за њихове пројекте за подстицање запошљавања и редовно смо добијали субвенције и то нам је помогло у изградњи ових производних капацитета и набавци опреме. У протекле  двије године у производну халу и опрему инвестирали смо око 2.500.000 KM“, истакао је Бубић.