Дјечији вртић „Лариса Шугић“ у новом руху

Завршени су грађевински радови на примјени мјера енергетске ефикасности на објекту дјечијег вртића у Котор Варошу, чиме су малишани и њихови васпитачи добили далеко боље услове за боравак а укупна вриједност пројекта је 351000 КМ. У просторијама вртића извршен је технички пријем радова између извођача фирме „Расимградња“ из Градачца и Развојног програма Уједињених нација (УНДП) а састанку су присуствовали и представник фирме која је вршила надзор радова и директор вртића Младен Тепић.

„Задовољни смо изведеним радовима. Вртић је изграђен 70-их година прошлог вијека и били смо принуђени да срушимо дио објекта и изградимо нове зидове а урађена је и фасада, нови кров, стропови, изолација, струја, замијењена столарија и расвјета што ће знатно допринијети бољим условима за боравак дјеце у установи и донијети значајне уштеде у потрошњи енергије“ – изјавио је Младен Тепић, директор вртића.

Након састанка извршена је примопредаја документације и договорени гарантни рокови за изведене радове. У вртићу истичу да је у припреми још један пројекат унутрашњег уређења објекта тј. замјена подова, унутрашње столарије и опремање кухиње савременим апаратима за шта су одабрани међу 20 објеката у БиХ који ће се финансирати из средстава Европске уније.

Вртић у Котор Варошу је изграђен 1976. године и два пута је дограђиван, 1996. и 2018. године . Зуб времена учинио је своје, па је комплетан објекат био прилично неуслован за боравак малишана у њему. Током тог периода улагања у објекат била су минимална, што је доводило до нових проблема.

„Велику захвалност дугујемо ресторану „Град“ који су нам изашли у сусрет и изнајмили кухињу за припремање оброка за вртићку дјецу током реновирања кухиње“, истакли су у вртићу.

Поред реновирања главног објекта ове установе поправљани су  услови и за боравак дјеце у организационој јединици „Центар“. Постављени су нови радијатори за гријање у ходнику и  набављене „Lazy bag“ вреће за одмор од школских обавеза.

У плану је отварање и истуреног одјељења у Мјесној заједници Масловаре. По препорукама министарства направљена је ограда на улазу у организациону јединицу „Маслачак“, у изради су реквизити за двориште (кућица са пјешчаником и тобоганом) а након што се обезбиједи резервни начин загријавања објекта испуниће се  услове за добијање дозволе за рад.