Служена Света архијерејска литургија, пливачи се дружили на ручку

Вјерници Српске православне цркве прослављали су данас Богојављење, празник крштења Исуса Христа, којим је почела његова мисија и проповиједање хришћанства.

У Котор Варошу није било пливања за Часни крст због пораста водостаја ријеке Врбање, али је служена Света архијерејска литургија, коју је предводио архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић.

Након литургије, у 11.30 часова, пријављени пливачи, њих 30, се окупило на заједничком ручку у Дому пензионера, гдје су им уручени пригодни поклони.

Поклоне су обезбиједили Српска православна црквена општина Котор Варош, Удружење за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош и начелник општине Зденко Сакан, који је свим пливачима уручио богојављенску мајицу као успомену.

Захваљујући подршци привредних субјеката и људи добре воље обезбијеђене су награде и за наредну годину, када ће домаћин пливања и дародавац дуката бити поново Борис Новаковић са породицом.

Сви пријављени пливачи су се обавезали да ће и наредне године учествовати у богојављенском пливању за Часни крст, уз захвалност организаторима на лијепом данашњем дружењу и размјени искустава.