До петка можете доставити старе књиге и школски прибор

Мјесна заједница Котор Варош покренула је акцију прикупљања старих уџбеника и школског прибора за дјецу из вишечланих и социјално угрожених породица.

Станко Тепић, предсједник Савјета мјесне заједнице Котор Варош рекао је да сви заинтересовани уџбенике, свеске, оловке и други школски прибор  могу доставити у просторије мјесне заједнице Котор Варош које се налазе у склопу кино сале, улаз од игралишта Центра за културу, спорт и информисање уз предходно контактирање на број телефона 065/207-326.

Он је рекао да је велики број вишечланих и социјално угрожених породица незапослено, те ће им помоћ у виду уџбеника и школског прибора олакшати и онако тешку финансијску ситуацију.

„Желимо да укључимо дјецу и родитеље да оставе старе уџбенике, ако им нису потребни и да већ сљедеће године олакшамо неким основцима. Вишечлане породице школују по двоје и више дјеце, тако да ће им свакако уштеда на школским књигама добро доћи“, истакао је Тепић.

Између одсталог Тепић наглашава да се поред родитеља који планирају дати своје уџбенике, пријаве и родитељи дјеце којима су уџбеници потребни.

Он је напоменуо да акцију воде за основну школу, те да у средњој школи дјеца најчешће између себе размјењују уџбенике и тако се сналазе.

Акција траје  до 16. августа 2019. године.

Према Тепићевим ријечима, акције које је спроводила мјесна заједница Котор Варош показале су се као успјешне, па ће тако и ова.

„Будимо хумани, омогућимо знање свима“