Отворена изложба слика са Ликовне колоније „Котор Варош 2019“

У галеријском простору кино сале, а у организацији ЈУ „Центра за културу, спорт и информисање“ Котор Варош, отворена је изложба слика. Ријеч је о двадесет и три умјетничка  дјела која су настала током овогодишње Ликовне колоније „Котор Варош 2019“. која је одржана на Градском тргу у Котор Варошу, а у склопу „Которварошког љета“.

 „Изложба је продајног карактера, а приход остварени продајом слика биће искориштени за даљи развој умјетности на подручју општине Котор Варош и околине“ истакао је Горан Чупић испред  организатора.

Своје учешће у овогодишњој Ликовној колонији узело је тринаест умјетника, што академских сликара, што дугогодишњих надарених љубитеља ликовне умјетности.

Учесници Ликовне колоније чија су дјела изложена су:  Бранко Русмир, Елеонора Кузмић, Дајана Недић, Горан Чупић, Дара Божичковић, Ријалда Алић, Санела Поповић, Теодора Јурић, Марија Жупљанин из Котор Вароша, Дајана Малешевић из Теслића, Петар Ђаковић, Ружица Панић, Давор Грабовац из Бања Луке и Љубиша Пушац из Приједора.

Током три дана проведена на Градском тргу умјетници су на платно прењели сам амбијент природе и њених љепота, а сликали су и по сопственом нахођењу.

Изложба је отворена од 09.08 до 16.08.2019. године у периоду од 18-21 час.